széchenyi
Previous
Next

Pályázatok

Kedvezményezett neve:                           Carbonex Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe:                                           Termelő tevékenység fejlesztése a Carbonex Kft mázai telephelyén

A szerződött támogatás összege:           144 200 000 Ft

A támogatás mértéke:                              70,00%

A projekt bemutatása:

A „GINOP_PLUSZ-1.2.3-21 A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban” című pályázati kiírás keretében megvalósuló projekt célja a társaság mázai telephelyén működő eszközpark lecserélése, korszerűsítése.

A beruházás során egy Multistar L3 osztályozó gép, valamint egy CAT 938 M Homlokrakodó megvásárlására, és üzembe helyezése valósul meg.

A 144,20 millió forint európai uniós támogatás segítségével a technológiai fejlesztést eredményező új gépek vásárlása mellett a társaság a versenyképességének növelését, a hatékonyság javítását, és munkatársak kompetenciáinak növelését célzó képzéseket is igénybe vesz. A pályázat további részét képezi egy 12,75 kWp névleges teljesítményű HMKE napelem rendszer is, mely biztosítani fogja az iroda energiaigényét.

A fejlesztés eredményeként a munkafolyamatok hatékonyabb ellátását, valamint a termelési kapacitások növelését tűzte ki célként a kedvezményezett Carbonex Kft.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.03.28.

A projekt azonosító száma:                      GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-00436

Kedvezményezett neve:                       Carbonex Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe:                                    A Carbonex Kft. tatabányai telephelyének energetikai korszerűsítése.

A szerződött támogatás összege:        85 564 164 Ft

A támogatás mértéke:                              89,999999%

A projekt bemutatása:

A projekt célja a cég tulajdonát képező, Tatabánya, Tatai utca 3 alatt található irodaépület energetikai felújítása. Az épület a ’70-es években épült, 3 szintes, nem alápincézett, betonváz kitöltő falazatokkal.

A három szint együttesen cca 1867 m2, az épület alapterülete cca. 611 m2. Energetikai minőség szerinti besorolás: II, ezáltal üzemeltetése, rendeltetésszerű használata nem gazdaságos, minden téren korszerűsítésre szorul.

Az épület hőszigetelésével, ill. a fűtés korszerűsítésével, és a nyílászárók modern, több rétegű műanyag nyílászárókra történő cseréjével az emissziós értékek nagy mértékben javulnak, és az energiafelhasználás is sokkal alacsonyabb lesz az eddigi mértéknél. A napelemes rendszer kiépítésével, és üzembe helyezésével további jelentős áramfogyasztás megtakarítást tudunk elérni

A felújítás után ez az épület lesz a Carbonex Kft. székhelyévé. A székhely ezáltal közelebb kerül a termeléshez, mely a termelésirányítás hatékonyságára, a termelés szervezésére nézve is előnyös lesz, tehát ez a pályázati lehetőség más téren is cégünk további fejlődését szolgálja.

A tervezett energiahatékonysági fejlesztések a következők:

Fal hőszigetelése 1003 m2-en. 16 cm vastag, homlokzati hőszigetelő lemez. EPS azaz expandált polisztirol lemez épületek külső hőszigetelésére

Tető hőszigetelés 610 m2-en. Építési célú lépésálló hőszigetelés 20 cm vastag, lépésálló hőszigetelő lemez. EPS azaz expandált polisztirol lemez épületek padló vagy födém hőszigetelésére.

Nyílászárók cseréje 443 m2-en. Üvegezés: 4:-16-4-16-:4 argongázas, keret, tok (körben): PVC 75 mm-es 4-5 kamrás. Az üvegezési arány: 74 %

50,02 kWp napelemes rendszer 122 db 410 Wp-os napelem modullal, 40 kW csatlakozási teljesítménnyel.

A korszerűtlen, széntüzelésű kazán helyett 2 db új, A energiaosztályú, 50 kW-os kondenzációs gázkazán kerül beépítésre külső hőmérséklet érzékelővel.

Az épület DNY-i oldalán elhelyezkedő nyílászárókra alumínium árnyékolók kerülnek fel, összesen 172 m2-en.

A tervezett korszerű energiahatékonysági fejlesztésekkel az épület energetikai minőség szerinti besorolása BB-re módosul, az üzemeltetése gazdaságosan, és hatékonyan megvalósítható, nem utolsó sorban pedig a környezetre gyakorolt hatása is töredéke lesz az eddiginek, a CO2 kibocsátás 256,49 tonnáról 10,12 tonnára csökken.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.06.29.

A projekt azonosító száma:                      GINOP-4.1.5-22-2022-00050

A projekt címe: Vállalati komplex infokommunikációs rendszer bevezetése a
Carbonex Kft.-nél
A szerződött támogatás összege: 23 977 680 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 40%
A projekt tartalmának bemutatása: Pályázatunk keretében az iWise hibrid megoldású integrált vállalatirányítási rendszert szereztük be, mellyel cégünk belső működésének fejlesztése valósult meg. Fontosnak tartottuk egy olyan rendszer bevezetését, amelyet saját igényinkre, társaságunk egyedi tevékenységeire szabva tudunk kialakítani, hogy célzottan segíthesse dolgozóink mindennapi munkáját.

A fejlesztésünk fő célja az volt, hogy vállalkozásunk munk

afolyamatait leegyszerűsítsük, ugyanakkor átláthatóbbá és hatékonyabbá is tegyük, mely elengedhetetlen feltétele a versenyképességünk és folyamatos fejlődésünk biztosításának. Az egyes tevékenységeink áttekinthető rendszerben való megjelenítése és kezelése segítséget nyújt üzleti döntéseink meghozatalában, az innovatív üzleti megoldások alkalmazásában.
A fejlesztéssel az iWise rendszer 10 db moduljának bevezetését valósítottuk meg, melyek az alábbi funkcionális területekre fókuszálnak:
A felhőalapú szolgáltatások esetén:

 • Táv- és csoportmunka támogatás funkcionális specifikáció
 • Szolgáltatásmenedzsment terület funkcionális specifikáció
 • Munkafolyamat-irányítási megoldás (WF) funkcionális specifikáció

Az iWise Cloud22 Táv- és csoportmunka modul a vállalaton belüli hatékony információáramlást és a hibakezelés optimalizálását támogatja. Az iWise Cloud22 Szolgáltatásmenedzsment modul segítségével megvalósítható a vállalat szolgáltatásainak menedzselése, mely által lehetővé válik a szolgáltatási stratégia alkalmazása, a szolgáltatás tervezése és a szolgáltatásátadás. Az iWise Cloud22 WorkFlow integrált modul alkalmazásával megtervezhetővé, automatizálhatóvá, illetve nyomon követhetővé válnak a munkafolyamatok.

A helyben telepített saját szoftver esetén:

 • Elektronikus iratkezelési rendszer funkcionális specifikáció
 • Beszerzési, logisztikai terület funkcionális specifikáció
 • Tudásmenedzsment specializált rendszer funkcionális specifikáció
 • Adott funkcionális célterülethez kapcsolódó mobil technikát használó rendszer
  funkcionális specifikáció
 • Humán erőforrás menedzsment és bérszámfejtés funkcionális specifikáció
 • Vállalati CRM, értékesítési terület funkcionális specifikáció
 • Kontrolling és döntéstámogatás funkcionális specifikáció

Az iWise Iratkezelés modul a működés során keletkező bizonylatok, dokumentumok, szerződések egységes, átlátható rendszerben való nyilvántartását teszi lehetővé.

Az iWise Logisztika modul segít az komplex logisztikai folyamatot alkotó részfeladatok pontos megtervezésében majd egy folyamattá való integrálásában, a költséghatékonyság figyelembevételével. A vállalati tudásbázis bővíthető az iWise Tudásmenedzsment modul használatával, ahol egységes rendszerben kezelhetők a különböző közérdekű dokumentumok, segéd- és oktatási anyagok, munka- és tűzvédelemmel kapcsolatos információk. Az iWise mobil ERP applikáció Android operációs rendszerre lehetővé teszi a Felhasználók részére, hogy bármikor, bárhonnan könnyedén hozzáférjenek az iWise rendszerhez. Az iWise Munkaügy modul (HR) fő feladata a cég munkavállalóival kapcsolatos HR adminisztrációs feladatok időigényének csökkentése, az adatok egységes rendszerben való kezelése, a könnyebb átláthatóság biztosítása. Az iWise CRM modul a partnerekkel való kapcsolattartást, árajánlatok egyszerű elkészítését, vevői rendelések kezelését, értékesítési folyamat támogatását biztosítja. Az iWise Kontrolling modul elkészíti a vállalat gazdasági helyzetének elemzéséhez szükséges mutatókat, segít a rendelkezésre álló vagy megszerezhető erőforrások hatékony és eredményes felhasználásában, naprakész információkat biztosít.
A rendszer kiépítése a kivitelező feladata, melyet szolgáltatások keretében vettünk igénybe, mely tartalmazza a modulokhoz kapcsolódó adatmigrációt, azok testreszabását és a rendszerhez kapcsolódó oktatást.

Projektünk megvalósítása során eleget teszünk az előírt tájékoztatási kötelezettségeknek (a honlapunkon a projekthez kapcsolódó tájékoztató megjelenítése és „C” típusú tábla készítése) is.

A projekt befejezési dátuma: 2021.11.29.
Projekt azonosító száma: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2019-01514

A kedvezményezett neve: Carbonex Kft.

Projekt címe: Forgóeszköz finanszírozás

A támogatás összege: 100.000.000 HUF visszatérítendő MFB Hitel

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2021.10.13.

A hitel kezdete: 2022.04.15.

A hitel vége: 2025.09.15.

Projekt azonosítószáma: GINOP-8.3.5-18/B Mikro-, kis és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram

Szerződés száma: H-EKTG2/078508/2020/314022/001

Megvalósítási hely: 2800 Tatabánya, Cementgyári út 1.

Projekt leírás: A Hitelprogram célja a mikro-, kis- és középvállalkozások likvid működésének zavartalan biztosításához szükséges készlet beszerzések, illetve működési költségek finanszírozása.

A pályázati költségvetés készletfinanszírozásra kerül felhasználásra.

A kedvezményezett neve: Carbonex Kft.

Projekt címe: Forgóeszköz finanszírozás

A támogatás összege: 137.000.000 HUF visszatérítendő MFB Hitel

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2023.12.31.

A hitel kezdete: 2023.05.15.

A hitel vége: 2028.01.15.

Projekt azonosító száma: GINOP-8.3.5-18/B Mikro-, kis és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram

Szerződés száma: H-EKTG2/106029/2022/314022/001

Megvalósítási helyek:   2837 Vértesszőlős, Határ út 6.

9027 Győr, Szent Vid utca 5.

                                   2800 Tatabánya, Cementgyári út 1.

A projekt: A Hitelprogram célja a mikro-, kis- és középvállalkozások likvid működésének zavartalan biztosításához szükséges készlet beszerzések, illetve működési költségek finanszírozása.

A pályázati költségvetésből 25.000.000 HUF készletfinanszírozásra, 112.000.000 HUF működési költségekre kerül felhasználásra.